Fogpótlások

 

A leggyakrabban hiányzó fog az első őrlőfog. Hogy miért? Kb. 6 éves korban, a metszőfogak váltásával egy időben kezd kibújni az utolsó tejőrlő fog mögött. Mivel nincs tejfog párja, ezért előtörése gyakran észrevétlen marad mind a gyermek, mind a szülő részéről. Sokszor tejfognak nézik. Ha kisebb nagyobb szuvas foga van a gyermeknek, a kórokozók hamar megfertőzhetik a maradó őrlőfogat, ami idő előtti eltávolításhoz vezet, sorközi foghiányt okozva. Minél később kerül sor ennek a fontos rágófognak a pótlására, annál súlyosabb következményei lesznek:

 

  • A foghiány mögötti fog bedől az üregbe.
  • A szemközti fog megtámasztás hiányában kinő a sorból.
  • A hiány melletti fogak a túlterheltség következtében intenzívebben kopnak, a fognyak felé elvékonyodó zománc fokozatosan kitöredezik, ami fognyaki érzékenységhez vezet.
  • Gyakrabban használja a páciens a zárt fogsorú oldalt, ami a rágóizület és rágóizmok aszimmetrikus terheltségét, kopását okozza a kísérő tünetekkel.

A hiányzó fogat minél hamarabb pótolni kell implantátummal, vagy fix pótlással (híddal). Ha több fog hiányzik, részleges vagy teljes kivehető fogsorra lehet szükség.

Fém-kerámia híd tagonként:

55 000 Ft-tól


Cirkónium-kerámia híd tagonként:

65 000 Ft-tól

Prés-kerámia korona:

65 000 Ft-tól

 

Teljes kivehető fogsor állcsontonként:

100 000 Ft.


Részleges kivehető fogsor állcsontonként:

150 000 Ft.


Finommechanikai rögzítőelemek foganként:

48 000 Ft.

Áraink tájékoztató jellegűek, egyénre szabott árajánlatot egy személyes konzultáció alkalmával készítünk.  Fizetési lehetőségek: Készpénz, Bankkártya, Egészségpénztári kártya.

IdealDent Fogászati Központ

2000 Szentendre, Dunakorzó 21./a
Telefon: +36 70 88 490 89

Dr. Pekola Ildikó

szerda:13-19
csütörtök, péntek,: 8-15

 

Dr. Savanya Mónika
hétfő: 9-19
szerda: 8-13

 

Dr. Zarándok Mónika
kedd: 9-14

 

Dr. Dedejan Haroution
előjegyzés alapján