PÁCIENS TÁJÉKOZTATÓ a személyes adatok kezeléséről

Az EU általános adatvédelmi rendeletének megfelelően, az alábbiakról tájékoztatjuk kedves Pácienseinket:

1. Mivel az egészségügyi ellátáshoz feltétlenül szükséges bizonyos személyes és egészségügyi adatok kezelése, ezért a Páciensek részéről ezek kezeléséhez hozzájárulásukat megadottnak kell tekinteni.

2. Az adatkezelés célja: Azonosítás, kapcsolattartás, a szolgáltatás nyújtása, számlázás, kötelező adatkezelés, közhatalmi jogosítvány gyakorlása (pl. recept felírása), és egyes jogszabályi kötelezettségek teljesítése

3. Az adatkezelés jogalapja: Szerződés teljesítése (megbízás fogászati ellátásra) / Jogi kötelezettség teljesítése

4. Személyes adatot kizárólag a megnevezett adatkezelő, a rendelőben dolgozó orvos(ok) és asszisztens(ek), recepciósok kezelhetnek.

5. Adatok továbbítása csak a tulajdonos hozzájárulása esetén történik meg. A hozzájárulást megadottnak lehet tekinteni, amennyiben a kezeléshez feltételen szükséges. (pl. fogtechnikus vagy konzílium)

6. Saját személyes adataihoz tulajdonosa bármikor hozzáférhet, információt kérhet a kezelések menetéről/idejéről/személyéről és garanciákról.

7. Bármikor kérheti személyes adatai kezelésének felfüggesztését, ám a korábban engedélyt adott adataira ez nem vonatkozik.

8. Bármikor kérheti adatainak módosítását, adatkezelésének korlátozását, törlését. Ez a kérés azonban nem érinti a Rendelő jogszabályi kötelezettségből fakadó adatmegőrzési kötelezettségét.

9. Felhívjuk a figyelmét, hogy saját személyes adatai kezelésének korlátozása vagy hozzájárulásának megtagadása, akadályozhatják az egészségügyi feladatok elvégzését.

10. Önt megilleti az a jog, hogy amennyiben jogsérelmet tapasztal, panaszt tehet a felügyeleti szervnél:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.naih.hu

11. Bármilyen kérdése van a fent leírtakkal kapcsolatban, kérem, vegye fel a kapcsolatot kezelő orvosával vagy az asszisztenciával, a részletesebb felvilágosítás érdekében.

12. A Rendelő részletes Adatkezelési tájékoztatójába betekintést kérhet munkatársainktól!

2018. május 24.

Molnárné Dr. Pekola Ildikó
Rendelő vezető, fogszakorvos

IdealDent Fogászati Központ

2000 Szentendre, Dunakorzó 21./a
Telefon: +36 70 88 490 89

Dr. Pekola Ildikó

szerda:13-19
csütörtök, péntek,: 8-15

szombat:8-12

Dr. Gosztonyi Julianna

hétfő: 14-19

szerda: 8-13

Dr. Zarándok Mónika
kedd: 9-14

Dr. Dedejan Haroution
előjegyzés alapján